Een CV ketel  staat voor centrale verwarmingsketel en het behoort, zoals de naam al zegt, tot de centrale verwarmingsinstallatie in een woning. Een CV ketel zorgt ervoor dat warm water het buizenstelsel van een huis verwarm en dus uiteindelijk het huis.

 

Kopen is een dure aanschaf

Een CV ketel kopen is een dure aangelegenheid. Veel goedkoper is een ketel huren. Hier zitten ook diverse voordelen aan. Zo betaal je geen groot bedrag ineens. Dat is handig als je dat niet kunt missen. Je huurt de ketel voor een vast bedrag per maand. Daarnaast zijn er, als je een ketel huurt, afspraken over het onderhoud en de reparatie van de ketel. Bij het huren van een CV ketel zitten reparaties, maar ook het vervangen van onderdelen al in de prijs inbegrepen.

 

Waar moet ik op letten?

Helaas kan er met een CV ketel ook wel eens wat misgaan. Het is dus heel belangrijk dat uje goed op let als je een ketel huurt. Koolmonoxide vergiftiging is een reëel gevaar. Dit kun je voorkomen door te zorgen voor een goede en veilige installatie door een ervaren en kundig installateur. Een installateur moet de juiste papieren hebben want een ketel installeren is echt een vak. Helaas is het geen beschermd beroep dus iedereen mag het uitvoeren.

 

CV ketel huren: tips

Om zeker te weten dat je een goede ketel huurt kun je zelf letten op de volgende zaken:

  • Zoek dus altijd een gecertificeerde verhuurder die ook installateurs in dienst heeft met de juiste papieren.
  • Laat altijd een veiligheidscheck doen als je ketel is geïnstalleerd. Mogelijk kun je hier al afspraken over maken als je de ketel huurt.
  • Plaats koolmonoxidemelders. Het is een extra uitgave, maar het vergroot de veiligheid aanzienlijk.
  • Als je een CV ketel huurt, maak dan afspraken over het onderhoud. Eens in de twee jaar dient je ketel in ieder geval weer helemaal nagekeken te worden.

 

Een CV ketel huren kan veel voordelen opleveren. Een ketel huren is ook veilig mits je zelf ook op een paar zaken goed let. Bezuinig niet op kwaliteit, maar huur je ketel bij een betrouwbare leverancier